Спипаха крадци на розов цвят

Спипаха крадци на розов цвят | StandartNews.com

Крадливата банда е била заловена при спецоперация на полицията в община Павел баня срещу кражбите на селскостопанска продукция.
Дръзки крадци на розов цвят са били спипани при спецоперация на полицията и жандармерията срещу кражбата на селскостопанска продукция в община Павел баня. Групата, общо 5 петима души, е била засечени в с. Горно Сахране с каруца малко след като напълнили няколко чувала с крадения розов цвят, съобщиха днес за акцията от областната дирекция на МВР.

Полицаите се опитали да спрат каруцата, но кочияшът пришпорил коня, а в движение били изхвърлени два чувала с розов цват. Полицейският екип подгонил каруцата с крадците и успял да ги спрял на ул. „Акация" в селото. В каруцата е бил намерен още един чувал като крадените рози се оказали общо близо 34 кг Те са били набрани в землището на с. Горно Сахране в розов масив собственост на софийска фирма.

Петимата крадци, две 34-тодишни жени, други на 22 години и един мъж на 22 г., са задържани за 24 ч. В полицейското управление в Казанлък, а по случая е образувано досъдебно производство за кражба на селскостопанска продукция.
Всяка години в разгара на розобера собственици на розови градини се опклакват от среднощни набези на крадци, обикновено ромски банди, които след като отарашат някои розов масив след това продават розовия цвят много по-евтино на различни розоварни в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай