Първи кадри на Божков от летището

Той ще бъде задържан за 72 часа

Първи кадри на Божков от летището | StandartNews.com

След като се върна в България с полет от Дубай, Васил Божков прекара на летището в София около два часа, преди да бъде откаран към МВР болница. Както съобщиха от прокуратурата, спрямо бизнесмена е в сила мярка за процесуална принуда задържане до 72 часа. 

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са предприели всички законови изисквания по предявяването на обвиненията спрямо Васил Божков, като в рамките на разпита му в качеството на обвиняем той има право да даде обяснения. 

Предстои наблюдаващите прокурори да преценят дали да внесат искане пред Софийския градски съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С оглед на това, че Божков има качеството на свидетел по друго досъдебно производство, водено в СГП, по което са изпращани молби за международна правна помощ, като същите не са били изпълнени, предстои призоваването на лицето за разпит в качеството му на свидетел по наказателното производство.

„Неговите мотиви са да изчисти името си пред съда”, обясни адвокатът Баумайер мотивите на Божков да се върне в България. 

„Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми, за които той даже не знае, че е имало кастинг”, категоричен е Баумайер по повод има ли връзка връщането на Божков с убийството на бизнесмена Алексей Петров.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Извънредни новини за Божков от прокуратурата

Горещо от адвоката на Божков, заговори за убийството на Алексей Петров

Първите думи на Божков! С кого се среща

Близки разкриха! Става ли Божков защитен свидетел

Божков кацна! Къде го водят

Напрежение! Адвокатът на Божков разкри истината

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай