Напрежение! Адвокатът на Божков разкри истината

Какво е окончателното решение на скандалния бизнесмен

Напрежение! Адвокатът на Божков разкри истината | StandartNews.com

Проговори адвокатът на Васил Божков - Георги Гатев, който коментира днешните думи на клиента си.

Важил Божков отдавна е взел решението да се прибере в България, но е имал пречки за това от месец май, "които го възпрепятстваха да си пристигне по-бързо" - това каза пред НОВА Георги Гатев, адвокат на бизнесмена, срещу когото има повдигнати 19 обвинения.

Божков тази сутрин обяви: "Днес се прибирам. След всички пречки, които Гешевата прокуратура и другите инструменти ми създадоха. Ще кацна в София около 15:30".

Скоро след това вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че бизнесменът ще бъде задържан от полицията и отведен при прокурор още с пристигането си в България.

"Процедурата е такава - да бъде задържан и насочен към прокуратурата, за да извършат с него съдебните действия", коментира още юристът.

Адвокат Гатев е Член на Софийска адвокатска колегия от 1979 г., заместник-председател на Висшия адвокатски съвет на Република България за два мандата и член на Висшия съдебен съвет в периода 2007 до 2012 г. Той е специалист в областта на наказателното право.

"При много от случаите правата на клиентите му са били нарушени от държавата", се посочва на сайта на адвокатското дружество "Рангелова и Гатев".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай