Сряда,

Побеснял пишман търговец вкара в ужас полицаи и инспектори

От: Иван Ангелов -
1395
Побеснял пишман търговец вкара в ужас полицаи и инспектори
A
A
A

Амбулантен търговец е в ареста за 72 часа по обвинение за заплаха за убийство срещу двама полицейски служители. Случаят е от хасковското село Брягово.

44-годишният мъж е заплашил с брадва полицаи и инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), които влезли на проверка в дома му по сигнал, че в двора му има незаконен хранителен магазин, съобщи бТВ.

Сигналът, че в къща в Брягово се извършва нерегламентирана търговско дейност е подаден към „Икономическа полиция“, които първо сами идват на проверка и след като установяват, че наистина има хранителен магазин, те се обаждат на инспекторите от БАБХ.

Първоначално 44-годишният мъж съдейства, след което обаче когато разбира, че проверката ще завърши с административно наказание за него, вади брадва и заплашва с нея служителите на полицията и БАБХ.

Следва схватка между полицаи и мъже.

„Двете служителки са стресирани. Случаят е изключително грозен и неприятен. Доста често в последните години се налага да изпадаме в такива ситуации – агресивно поведение на собственици и оператори на нерегламентирани обекти“, обясни директорът на Областната дирекция за безопасност на храните д-р Стойчо Курдов.

Към момента няма повдигнато обвинение на 44-годишния мъж. В момента той е обвинен само че е заплашил с с убийство двама полицейски служители.

„Двете служителки ми обясниха, че обмислят такъв ход, но ще изчакат прокуратурата и следствието да си свършат работата и ще подадат частен иск срещу лицето“, добави д-р Курдов.

Кмет на село Брягово Делчо Митев обясни, че 44-годишният мъж е закупил къщата след 15 април.

„Там, където е евтино, хората купуват“, каза още Митев.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com