Оставиха в ареста замесен в банковия обир във Враца

Братя в комбина задигнали инкасото

Оставиха в ареста замесен в банковия обир във Враца | StandartNews.com

Враца. Съдия Петя Вълчева от Окръжния съд във Враца остави за постоянно в ареста 30-годишния столичанин Иван Цветанов Иванов. Той е третият съучастник във въоръжения грабеж на 91 000 лева, извършен с особена бруталност във Враца. Излежал е вече седем присъди за кражби и една за грабеж. В него и в другия заподозрян- Людмил са намерени 6000 лева от общата сума в чувала с инкасото. Парите са дневния оборот само на една търговска верига.

Двама братя са играли в комбина при въоръжения грабеж пред Интернешънъл Асет Банк във Враца. По стечение на обстоятелствата в момента и двамата са на свобода. По-големият – 41-годишният Христо Георгиев е духнал с 85 бона и се търси под дърво и камък. Той е бивш криминалист от 9-то РПУ в столицата, уволнен за корупция. По време на обира във вторник е бил с мярка за неотклонение „домашен арест" по повдигнато обвинение за подкуп и злоупотреба със служебно положение. По-малкият – 38-годишният Людмил Георгиев е с постоянен адрес във врачанския жилищен комплекс „Дъбника" и е пуснат под парична гаранция от 1000 лева, тъй като пропял за заверата.

Издирваният бивш полицай е заподозрян и в извършване на обири на златарски ателиета, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Не е изключено той да е замесен и в двата удара на бижутерии във Враца, които остават не разкрити. Първият е извършен посред бял ден на 8 юни 2010 година. Тогава трима въоръжени нахлули в златарския магазин на Христо Димитров в квартал „Дъбника", насочили пистолет срещу продавачката и взели всички накити от витрината. Вторият е от 21 януари 2011-та в центъра на града. Собственичката Тоника Томова тъкмо била заключила след края на работното време и прибирала в касата ценностите, когато пак трима въоръжени взломили вратата и витрината. Те я халосали с патлак и докато жената лежала в безсъзнание на пода отмъкнали купчина бижута.

Стандарт Нюз припомня, че банковият обир бе извършен малко след 19 часа на 1 октомври във Враца. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай