Окончателно. Не са подслушвани политици

Прокуратурата приключи разследването

Окончателно. Не са подслушвани политици | StandartNews.com

Софийска градска прокуратура приключи разследването по образувано досъдебно производство за незаконно произвеждане, използване, продаване или държане на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

В резултат на проведеното разследване не са установени нарушения, извършени от служители на ДАНС, ГДБОП-МВР, Дирекция "Вътрешна сигурност" (ДВС) в МВР, във връзка с процедурите по искане, разрешаване и прилагане на специални разузнавателни средства, съхраняването им и унищожаването на информация, придобита чрез тях, съобщиха от държавното обвинение. Не е установено и използване на СРС, предназначени за негласно събиране на информация с цел подслушване на представители на политически партии.

Скандалът с подслушването на политици тръгна от съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов, който в средата на май заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Според официалния отговор на ДАНС, постъпил в СГП, всички искани и прилагани СРС през проверявания период са в съответствие със Закона за специални разузнавателни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай