Обраха инкасо автомобил пред банка във Враца

Обраха инкасо автомобил пред банка във Враца | StandartNews.com

Враца. Неизвестни бандити нападнаха инкасо автомобил пред банка в центъра на Враца около около 19:10 ч. във вторник, съобщи местният вестник „Конкурент". Атакуваният офис е на „Интернешънъл Асет Банк" и се намира на метри от пл. „Христо Ботев".

Откраднатите пари са били от инкасо автомобил. Колата, в която се превозвали пачките, е била спряна не пред офиса на банката, а на метри от нея, заради строително скеле, което попречило на шофьора. Единият от служителите свалил торба с пари от инкасото и тръгнал към финансовата институция, за да ги остави вътре.

В този момент двамата бандити изскочили от съседен блок и го нападнали. Единият от тях го ударил с твърд предмет в главата, а другият дръпнал чантата и хукнали да бягат в неизвестна посока. Служителят на инкасото бил в пълен шок. След като се съвзел произвел няколко изстрела със служебното си оръжие, но бандитите вече били далеч. Нощната охрана на банката не е била на мястото при нападението, а е бил в офиса на банката, допълва местното издание.

Точната сума, която е открадната все още не е ясна. Тепърва ще се изчислява колко пари са били в торбата, която плячкосали бандитите. Полицията продължава да прави оглед на място.

Служителите на банката са разпитани. Проверява се щателно целият периметър около финансовата институция.

Днес се очаква да станат известни повече подробности около извършения снощи обир от инкасо автомобил пред банков офис във Враца.

Говорителят на врачанската полиция Красимир Василев каза за БНР, че на този етап не се знае колко пари са откраднати. Няма данни нападнатият служител да е пострадал тежко. Той е прегледан на място от екип на Спешния център.

Обраният офис в момента е в ремонт. През банката минават плащанията от "Социално подпомагане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай