Неделя,

Обират бивш депутат 7 пъти за две г.

От: Стандарт -
175
Обират бивш депутат 7 пъти за две г.
A
A
A

Бившият депутат Дянко Марков е станал жертва на седем обира за две години. Ветеранът от Втората световна война и дъщеря му са подали сигнали в полицията за четири от набезите в дома му. Нито едно от престъпленията обаче не е разкрито, съобщава Нва тв.

Дянко Марков е на 97 години. Придвижва се трудно, едва чува, а зрението му е увредено. Не помни с подробности всички обири в дома си. При единия крадецът почукал на вратата му и се представил за внук на негов приятел. „Разбира се, при това свидетелство, аз го пуснах. След като влезе, той запречи вратата и започна да разхвърля цялата обстановка в моя дом”, каза Марков. Престъпникът намерил само 50 лева и се ядосал. „Първо ми каза „Сядай там“, с отвертката ми разкъса сухожилието и окървави десния ми крак”, посочи той. Няколко месеца преди това бившият депутат бил навестен в дома си от дама, която искала да купи от книгите му. „Тя ми даде да пия бира, но явно имаше приспивателно в нея. Два часа бях в безсъзнание, това е много голямо насилие”, каза още Дянко Марков. Тогава изчезнали 1500 лева, подготвени за ремонт на покрива. Дъщерята на Дянко Марков – Мая Маркова, се обадила на телефон 112. „Признавам, че не за всички обири сме подавали сигнали в полицията”, каза тя.

Причината е, че след 4 подадени сигнала няма нито един разкрит обир. Според дъщерята на Дянко Марков крадците са привлечени от влошеното здравословно състояние на баща й. Не ги притеснявал дори фактът, че живее в центъра на София, и то на висок етаж. В три от случаите крадците се представяли за инкасатори. Освен пари от дома на Дянко Марков са изчезнали и два ордена за храброст.

От ръководството на МВР проверяват случая. „Вчера материалът постъпи при мен. Аз съм го разпоредил на СДВР, след като те извършат своята проверка директорът, след като извърши проверка по водените досъдебни производства и водените преписки, ще ми докладва и тогава ще дам пълна информация”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички