Нова схема за измама. Най-опасният мейл

Стотици хора получиха заплашително съобщение

Нова схема за измама. Най-опасният мейл | StandartNews.com

Измамниците отново поставиха на мушка потребителите на електронни пощи. Този път се използва популярната поща abv.bg, като съобщения са изпратени и до други потребители.

Стотици мейли са залети със заплашително съобщение, че акаунтите ще имат проблеми, ако не се предприемат конкретни действия.

Има обаче ключови елементи, които издават, че се касае за измама. 

Първо мейлът, от който е изпратено съобщението няма нищо общо с abv.bg. Той е частен мейл, който е дори в друга електронна поща ([email protected]).

Потребителите са приканени да действат, за да не пострада акаунта им, а в самия мейл има хиперлинк, който не се знае докъде води. 

Припомняме, че в повечето случаи, писмата изпратени от електронната поща не изискват действия от потребителите, а и е задължително посочено, че съобщението е автоматично и не се изисква отговор.

Ето какво гласи самото съобщение:


Поздрави, потребител

Моля, имайте предвид, че за да подобрим сигурността на акаунта и да предотвратим всякакви прекъсвания при използването на нашите услуги. Кликнете върху връзката по-долу, за да актуализирате акаунта си в ABV и да го потвърдите възможно най-скоро.

https://abvsignin.weebly.com/

                                              Благодаря.

                                     abv.bg публикация 2024

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай