Нападнаха спешен кабинет във Ветово

Нападнаха спешен кабинет във Ветово | StandartNews.com

Роднини на пациент нападнаха медици от Спешна помощ в град Ветово. Инцидентът се е случил около 2 часа тази нощ, когато роми са нахълтали в спешния кабинет. Те довели своя позната, изпаднала в безсъзнание.

„Вместо да натиснат звънеца, направо са започнали да думкат по вратата, счупили са едното стъкло. Колегата, който е бил тука, е дошъл, те са започнали да викат, да го заплашват. Тук е било пълно, около 20 човека са влезли. Той ги е помолил да излязат навън, послушали са го и докато са били навънка са продължили да думкат и са счупили и другите две стъкла", разказа фелдшерът Николай Николов пред bTV.

Основните претенции и недоволство на близките било забавено обслужване. Оказва се обаче, че те подават сигнал към телефон 112 и веднага след това водят жената в спешния център.

"Колегата е имал късмет, защото целият дежурен екип е бил тук, а не на адрес. Той е бил абсолютно в рискова ситуация. Можело е да му налетят и на него", коментира още Николов. Заради счупените стъкла медиците са потърсили съдействие от полицията. Лекарите тук разказват, че са свикнали с подобни ситуации. Само преди около година друг техен колега е бил нападнат, като хулиганите са счупили едното му ребро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай