Мъж плаши с убийство жена в кафене

58-годишният редивист лежал в затвора за изнасилване на същата столичанка

Мъж плаши с убийство жена в кафене | StandartNews.com

София. Полицаи заловиха мъж, който заплашвал със смърт жена в кафене в столичния жк "Люлин". След проверка станало ясно, че същият мъж преди лежал в затвора за изнасилване на същата жена. 

Криминалисти от Девето районно управление задържаха рецидивиста заплашил с убийство столичанката. На 21 август около 13 часа, 44 годишна жена заявила в районното управление за отправената същия ден заплаха. Тя разказала, че както си седяла в кафене на кооперативния пазар в кв.”Люлин”, към нея се приближил мъж, когото познавала по малко име. Насочвайки пистолет към главата й , започнал да я ругае и заявил, че ще я убие. На място незабавно бил изпратен автопатрул.

При проведените бързи заградителни действия служителите задържали  извършителя– 58-годишен мъж от столицата. Установило се,  че оръжието е незаконно притежаван газов пистолет, а нападателят е известен на полицията с множество криминалистически регистрации и присъди - за хулиганство, кражби, противозаконно отнемане на автомобил, заплаха за убийство, както и три  изнасилвания.

В хода на разследването станало ясно, че съвсем наскоро той излежал една от присъдите си за изнасилване, а жертва на посегателството му била именно заплашената с убийство софиянка. Рецидивистът е задържан за 24 часа в Девето районно управление. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на Д.Б. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.144 ал.3 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай