Мащабна полицейска акция срещу група за поръчкови убийства

Мащабна полицейска акция срещу група за поръчкови убийства | StandartNews.com

София. В столицата се провежда мащабна полицейска акция. При специализираната операция на главна дирекция "Криминална полиция" има силно присъствие на маскирани полицаи в квартал "Бояна", предаде бТВ. Действията на МВР се провеждат съвместно с Прокуратурата и "Охранителна полиция". 

Има задържани и става въпрос за част от група за поръчкови убийства. Групата има участие в извършването и на други тежки криминални престъпления. Продължават да се извършват арести и претърсвания на адреси на заподозряни членове.

Към 12 часа са задържани 10 души, сред които и смятаната за лидер на групировката Мила Георгиева, предаде бтВ, позовавайки се на данни на полицията. Георгиева е доведеба дъщеря на бившия шеф на столичната митница Христо Кулишев, за която има информация, че е склонявала и сина си да участва в дейностите на криминалната група. Тя е арестувана и при спецакция "Универсалните" за ДДС измами през 2013 г.

От МВР съобщиха, че операцията е за задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.

При операцията 200 служители на жандармерия, полиция и спецчасти отцепиха цяло каре на една пряка от улицата на властта "Секвоя", където са президентската и премиерската къщи, за да проверят 11 адреса.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай