Сряда,

"Колеги" издали депото за кокаин в Студентски град

От: Рачо Рачев -
250
"Колеги" издали депото за кокаин в Студентски град
A
A
A

За разкриването на голямото количество кокаин в "Студентски град" може да е виновна конкуренцията, а в канала най-вероятно е била пренебрегната тази опасност, изрази мнението си пред бТВ бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Той посочи, че за да има толкова голямо количество наркотик, складирано в София, се очаква защита от по-високо ниво.

По думите на Йорданов едва ли заловеният младеж сам е складирал толкова много наркотични вещества, мъжът е по-скоро е част от веригата. Но е глупаво да се складира толкова голямо количество именно в "Студентски град", посочи още Йорданов, тъй като смята, че е ясно какво се случва в квартала.

Според бившия вътрешен министър наркотикът е бил предназначен за износ зад граница за Западна Европа, а не за употреба в страната.

Въпреки че самата картинка не изглежда професионална, а лаическа, количеството заловен кокаин е голямо, каза пред Нова телевизия Тихомир Безлов. Той също по никакъв начин не смята, че заловеният от полицията е организатор на канала, макар и да постави под съмнение легендата, която разказва полицията - за паникьосването му и за самопризнанието на място за количеството в багажника на колата.

В последните няколко години има няколко големи залавяния, припомни Безлов случая и в стоковата борса в "Слатина" и удавения кокаин в Черно море. Покрай пандемията в Европа трафикът на кокаин бележи рязък спад, заради транспортния колапс и мерките. Затова и в момента се прави опит да се използват алтернативни маршрути, а Балканите са един такъв маршрут, обясни Безлов.

И той смята, че наркотикът не е предназначен за България, но казаното от полицията за Азия може да означава и Турция, и Русия.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com