Експертизата: Милен не е имал шансове

Получила се е огромна кинетична енергия

Експертизата: Милен не е имал шансове | StandartNews.com

Травмите, които Милен Цветков е получил, след като автомобилът му е ударен от джипа на подсъдимия Кристиан Николов, са били такива, че смъртта на телевизионния водещ е била абсолютно неизбежна. Това е заключението на експертите, представили пред Софийския градски съд медицинската експертиза, която бе приета от магистратите, предаде БНТ.

Заседанието на СГС започна с разглеждането на комплексната петорна техническа и медицинска експертизи, които ще покажат начина на настъпване на катастрофата и връзката с травмите, довели до смъртта на журналиста.

Колата на Милен Цветков е ударена от автомобила, управляван от Кристиан Николов, със скорост от 98 километра в час

Получила се е  много голяма кинетична енергия, от която колата на Милен Цветков изхвърча буквално в центъра на кръстовището, а тялото на журналиста се е притиснало силно между шофьорската седалка и волана. От това настъпва първоначално частично, а в последствие и пълно разкъсване на аортата.

Започва кръвоизлив, който буквално за няколко минути притиска сърцето и спира неговата дейност.

Заключението на медиците е, че при тези травми, които са нанесени, смъртта на Милен Цветков е била абсолютно неизбежна и няма общо с навременната или ненавременна правилна или неправилна първа медицинска помощ, която пристигналият на място екип е оказал.

След като бъдат разгледани тези експертизи страните ще имат право да поставят свои допълнителни искания. Ако съдът ги приеме, делото ще продължи в следващи заседания. Ако съдът ги отхвърли, ще се насочат заседания за пледоарии, така че може да се каже, че делото наближава своята финална права.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай