Понеделник,

Експертизата: Милен не е имал шансове

От: Редактор -
Експертизата: Милен не е имал шансове
A
A
A

Травмите, които Милен Цветков е получил, след като автомобилът му е ударен от джипа на подсъдимия Кристиан Николов, са били такива, че смъртта на телевизионния водещ е била абсолютно неизбежна. Това е заключението на експертите, представили пред Софийския градски съд медицинската експертиза, която бе приета от магистратите, предаде БНТ.

Заседанието на СГС започна с разглеждането на комплексната петорна техническа и медицинска експертизи, които ще покажат начина на настъпване на катастрофата и връзката с травмите, довели до смъртта на журналиста.

Колата на Милен Цветков е ударена от автомобила, управляван от Кристиан Николов, със скорост от 98 километра в час

Получила се е  много голяма кинетична енергия, от която колата на Милен Цветков изхвърча буквално в центъра на кръстовището, а тялото на журналиста се е притиснало силно между шофьорската седалка и волана. От това настъпва първоначално частично, а в последствие и пълно разкъсване на аортата.

Започва кръвоизлив, който буквално за няколко минути притиска сърцето и спира неговата дейност.

Заключението на медиците е, че при тези травми, които са нанесени, смъртта на Милен Цветков е била абсолютно неизбежна и няма общо с навременната или ненавременна правилна или неправилна първа медицинска помощ, която пристигналият на място екип е оказал.

След като бъдат разгледани тези експертизи страните ще имат право да поставят свои допълнителни искания. Ако съдът ги приеме, делото ще продължи в следващи заседания. Ако съдът ги отхвърли, ще се насочат заседания за пледоарии, така че може да се каже, че делото наближава своята финална права.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички