Акция на ГДБОП в домове и офиси във Варна

Акция на ГДБОП в домове и офиси във Варна | StandartNews.com

Масирана полицейска акция се провежда във Варна от сутринта, съобщи БНТ. Служители от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) претърсват офиси и частни домове. Цяла Варна е завардена от жандармерия. Полиция има на входовете и изходите на града.

По неофициална информация спецполицаи са претърсили апартамента на Николай Иванов – Шванца. Той не е бил на мястото по време на обиска. Обискирана е и бизнес сградата в района на жп гарата и са иззети компютри. Там се подвизава известното лице на варненския ъндърграунд Иво Иванов-Гела.

До момента не е известна целта на акцията и дали има задържани.

Премиерът Бойко Борисов, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, както и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев пристигат днес във Варна за откриването на нова апаратура в Онкологичен и лъчетерапевтичен център „Света Марина".

По данни на "Блиц", мерките за сигурност са свързани единствено с полицейската акция и нямат нищо общо с посещението на премиера и министрите. Обиските са с разрешението на съдия Чобанов от специализирания съд.

Министър-председателят Бойко Борисов потвърди за провеждащата се спецоперация, но отказа да даде подробности. Той посочи, че се надява очакванията на МВР за залавянето на съответните заподозрени да се потвърдят. "Следобед ще има повече информация по въпроса от директора на ГДБОП", допълни премиерът, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай