Желаещите за ковид ваксини намаляват. Защо пак се отказваме?

Липсата на адекватна информационна кампания е забавила масовата ваксинация

Желаещите за ковид ваксини намаляват. Защо пак се отказваме? | StandartNews.com

Няколко седмици пик с наплив от желаещи за ваксинация, а в последната седмица интересът към имунизирането срещу коронавирус намаля значително. Съобщението направи пред БГНЕС д-р Миглена Григорова от ваксинационния пункт пред НДК.

„При нас има ваксини с удължен срок на годност. Основно са тези с марка Pfizer, но има и другите видове. Удължението е за срок от три месеца“, каза д-р Григорова.

Според нея в последно време няма по-голям интерес към ваксинирането, като в днешния ден притокът на хора е съвсем слаб. „От началото на кампанията съм на първа линия. Имаше периоди, когато имаше повече желаещи“, каза тя.

Едва 80 човека са преминали през пункта от началото на деня, като много хора са се отказали, защото е имало проблеми със системата за даване на зелени сертификати.

„В последно време се забелязва, че част от хората наистина осъзнават ползите от ваксинацията, като в последните дни се прилага и трета бустерна доза на много граждани. Опцията за трета доза важи само за Pfizer и Moderna. Няма възрастово ограничение за прилагане на трета доза. Може да го направи всеки, който има желание“, сподели лекарката.

Тя заяви, че липсата на адекватна информационна кампания е забавила масовата ваксинация. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай