За първи път: Повече оздравели, отколкото заразени

Общата тенденция е към постепенно ограничаване на заразата

За първи път: Повече оздравели, отколкото заразени | StandartNews.com

Днес за първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени от коронавирус у нас. Това съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. майор проф. Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг. 24 са новите заразени с COVID-19 у нас, 34 са излекуваните. Така общият брой на заразените достигна 2259 души, а на оздравелите 646.

Ключовата дума при разхлабването на мерките е да се преценяват рисковете много внимателно и всяка една мярка да е премерен риск. Това се случва постепенно и след внимателно обсъждане на ситуацията, каза още Мутафчийски.

Общата тенденция е към постепенно ограничаване на заразата и това разкрива още възможности за премахване на мерки, допълни и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. "Най-тежка продължава да бъде ситуацията в САЩ – 342 починали от коронавирус лица за денонощие, следвана от Бразилия – 252 души, Великобритани – 160, Италия – 99, Русия – 91 и Испания – 59", заяви доц. Кунчев. По думите му на Балканите ситуацията е горе-долу същата, както досега.

"В Турция има 1158 нови случая на заразени. В Румъния броят им е 165, в Сърбия – 89, в Гърция – 2, Босна и Херцеговина – 14, Северна Македония – 25", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай