Втора вълна! И Германия връща карантината

Две зони под карантина заради коронавируса в месокомбината на Tönnies

Втора вълна! И Германия връща карантината | StandartNews.com

След Португалия, която върна днес изолацията по домовете за част от хората в Лисабон, и Германия прибегна до карантина. Причината е рязкото увеличение на болните от коронавирус.

ВИЖ ОЩЕ: Тревожни данни за втората вълна коронавирус у нас

След избухването на коронавируса в месокомбината на немската компания Tönnies, властите на страната поставиха под карантина две зони, в които живеят работниците му, съобщава SRF. Мерките за ограничаване засегнаха 640 000 души.

ВИЖ ОЩЕ: Кантарджиев: Не се целувайте!

Това е първата регионална карантина в Германия след премахването на повечето мерки срещу пандемията. Ограниченията влизат в сила в полунощ за период от седем дни. Те ще засегнат районите Варендорф и Гютерсло в Северен Рейн-Вестфалия. Там е и централният офис на Tönnies, един от най-големите месокомбинати в Германия.

Зоните, в които живеят служителите на компанията и техните близки, ще бъдат поставени под карантина, пише БЛИЦ. В момента коронавирусът е открит при 1500 служители. И в двете зони са въведени мерки за ограничаване на контактите, подобни на тези, предприети през март.

Утре ще се реши какво ще прави останалата част от Германия с новите огнища на коронавирус. Вчера на немския остров Узедом в Балтийско море от 14 почиващи от кризисните региони е поискано да си заминат в къщи по-рано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай