Вторник,

Столични лекари спасяват болницата в Гоце Делчев

От: Рачо Рачев -
242
Столични лекари спасяват болницата в Гоце Делчев
A
A
A

Софийски анестезиолози са се притекли на болницата в Гоце Делчев, за да помогнат на отделението, останало без специалист след смъртта на д-р Милан Първанов. Медикът почина след борба с коронавируса.

Д-р Неда Бакалова е сред новите попълнения. Тя и друг път са идвала в гоцеделчевската болница, по думите ѝ отделението не е същото без д-р Първанов.

„За момента сме спасили положението. Ще започна да идвам по-често и за по-дълго. Още няколко колеги от София също ще идват и така ще закрепим положението“, заяви д-р Бакалова пред бТВ.

Тя допълни, че в столицата работи в специализирана  болница по кардиохирургия, а в Гоце Делчев работата е по-разнообразна и се среща с различни пациенти.

Директорът на лечебното заведение д-р Петър Филибев обясни, че са се обърнали за помощ към няколко столични болници, но ще работят с медици предимно от „Св. Екатерина“.

По думите му софийските лекари прекарват около седмица в болницата в Гоце Делчев и работят на ротационен принцип. Така в болницата постоянно има анестезиолог.

„Търсим за постоянно анестезиолог, но по ред причини не искат да работят в болницата. Като цяло София е по-привлекателно място за живеене, възможностите за развитие са по-големи, заплатите също“, добави д-р Филибев.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com