Нови легла в болниците, джипитата със списъци

Хайки за маски в градския транспорт

Нови легла в болниците, джипитата със списъци | StandartNews.com

Всяка болница трябва да осигури 10% от базата си за лечение на болни от коронавирус. Това гласи заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов, стана ясно след заседание на Софийския оперативен щаб, в което участваха д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ и началника на Регионалното управление по образование – София Ваня Кастрева,

Капацитетът от легла за болните от КОВИД-19 ще бъде разширен. Това е добро решение, но остава голямата трудност за осигуряване на лекари, медицински сестри и санитари, които да се грижат за болните, отчете щабът. Както стана ясно по-рано днес той затвори нощните заведения до 8 ноември.

Фирмите, за които е възможно, да пуснат служителите си в фоум офис, препоръча още щабът. По предложение на д-р Пенчев на общопрактикуващите лекари ще се дава възможност да извършват първично епидемиологично проучване и да имат възможност да нанасят контактните лица в националната информационна система.

Екипите на Столичната община, полицията и Столичната здравна инспекция продължават с проверките за задължителното носене на маски в градския транспорт, в търговските обекти, както и при струпване на хора на открито. В последните 10 дни са направени над 640 проверки в транспорта и над 2000 в търговски обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай