Четвъртък,

Свършиха Covid леглата в болница до морето

От: Мартина Суботинова -
468
Свършиха Covid леглата в болница до морето
A
A
A

"Ситуацията в болницата е изцяло тежка. Много е малко персоналът, принудени сме да работим и в отделенията и в COVID отделението. Колежка, която е дежурна по стационар обслужва две или три отделения, което е доста трудно и за пациенти и за персонал", казва Катя Мишева, старша медицинска сестра в МБАЛ – Поморие, предава bTV.

"Хубавото е, че все пак имаме опит в борбата с COVID, но трябва дисциплина и работа от всички. Минах визитация в COVID отделението, има един проблемен пациент, който се налага да го изпратим до Шокова зала Бургас, където да го консултира невролог", обясни д-р Иван Илиев, акушер-гинеколог.

На този етап не се очакват допълнителни ограничения и затваряне на бизнеси заради нарастващите случаи на COVID -19, заяви пред БНР д-р Александър Златанов, заместник-министър на здравеопазването.

Той каза още, че се разработва пакет за доболнично лечение от COVID-19, като според него НЗОК може ще може да го финансира. И още, че без актуализация на бюджета системата на здравеопазването няма да може да работи спокойно.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com