Министерски гняв срещу АстраЗенека

Нямаме нужда от учтивости, искаме ваксини, каза Ангелов

Министерски гняв срещу АстраЗенека | StandartNews.com

Емоционално и много остро изказване срещу АстраЗенека, която обяви, че поради производствени неуредици не може да ни достави планираните над 142 000 дози ваксина, направи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

ВИЖ ОЩЕ: Скандал. МЗ нападна Астра Зенека

Той съобщи за писмото на компанията, в което тя обяснява, че производството било сложен процес, че правела каквото зависи от нея и т.н. И избухна: „Уважаеми представители на АстраЗенека, нито имаме нужда от вашата учтивост, нито имаме нужда от вашата вежливост. Имаме нужда от ваксини. Ако във вашия корпоративен свят подобно поведение е допустимо, на полето на медицината, на което ние воюваме има само черно и бяло. Хората или са болни, или са здрави, или са живи, или са умрели”, възмути се министърът.

ВИЖ ОЩЕ: От Астра Зенека отговарят: Работим неуморно

Планираме масова ваксинация, правим зелени коридори, накрая получаваме учтиво съобщение. А камионите, които изобщо не дойдоха? За тях дори буквичка не получихме, каза Ангелов.

ВИЖ ОЩЕ: И Захариева настъпи АстраЗенека

Заради липсата на доставки ВМА временно спря днес „зелените коридори” и продължи да ваксинира само хората по плановите фази и онези, на които е дошъл редът за втора доза.

ВИЖ ОЩЕ: ВМА временно спира зелените коридори. Няма ваксини

АстраЗенеса уверила вчера в среднощни разговори здравното министерство, че камионът с 52 000 дози твърга в петък и в събота ще бъде у нас. От компанията посъветвали ведомството да държи връзка с шофьора на тира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай