Гранични пунктове се затварят заради коронавируса

Прави се реорганизация за пропускане на превозни средства и граждани

Гранични пунктове се затварят заради коронавируса | StandartNews.com

До второ нареждане се спира преминаването на хора и превозни средства през сръбските пунктове срещу „Олтоманци“, „Стразимировци“ и „Брегово“. Движението за и от Сърбия се пренасочва към „Калотина“ и „Връшка чука“, предаде БНР, като цитира източници от Граничната полиция.

На границата със Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани само през "Гюешево".

На границата с Румъния на граничния пункт „Видин-Дунав мост 2“ и на пункт „Кардам“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, информират от Гранична полиция.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

На границата с Турция на „Капитан Андреево“ и „Лесово“ трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили - пише в съобщението.

Сигнал за спешно затваряне за преминаване през ГКПП „Гюешево“ изпрати до Външно министерство, до Министерския съвет и МВР, до Кризисния щаб по противодействие на Covid-19  общинският съветник от Кюстендил Огнян Атанасов.

Според него трябва да бъдат ангажирани и  властите на Северна Македония, за да не пренасочват чужденците за преминаване единствено през ГКПП „Гюешево-Деве баир", където ще се извършват допълнителни прегледи от медицински специалисти.

Това според него трябва да се предотврати, защото: "Като ти насочат 20 такива лица, които минават през наша територия, от тях пет ще слязат на бензиностанция, трима ще слязат да си вземат закуска и двама ще отидат да разгледат какво става в града. От там нататък нужно ли е да кажа какво ще стане!

Изпратил съм сигнала до деловодството на МС, до ВМА, защото Националният кризисен щаб няма имейл и затова до председателя, който е шеф на ВМА, изпратил съм го и до МВР", каза Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай