Джипита пак на опашки за ваксини

Личните лекари ще прилагат РНК ваксините първо за пациенти над 65 години и за хроничноболни над 45 години

Джипита пак на опашки за ваксини | StandartNews.com

Общопрактикуващите лекари ще получат днес по 2 флакона от ваксината на "Пфайзер" и от препарата на "Модерна". От сутринта личните лекари се редят на опашка пред Столичното РЗИ, за да получат ваксините, предаде репортер на БГНЕС.

Всеки личен лекар може да получи общо 4 флакона с РНК ваксина. Във всеки флакон „Пфайзер” се съдържат по 6 дози ваксина, а флакон „Модерна” съдържа 10 дози.

Важно е да се знае, че личните лекари ще прилагат РНК ваксините приоритетно – първо за пациенти над 65 години и за пациенти с хронични заболявания над 45 години.

За „зелени коридори” за ваксинация за хора с хронични заболявания и възрастни над 65 години съобщи в понеделник председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

Също в понеделник в страната ни пристигнаха над 62 хиляди дози от препарата на „Пфайзер”, освен към личните лекари, дози ще бъдат разпределени и към големите болници, в които има по няколко пункта за имунизация. Те ще трябва да обособят по един специално за хората от приоритетните групи в четвъртата фаза.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай