93 са вече заразените с коронавирус в Русия

От тях 86 случая са на пристигнали в страната, останалите са в резултат на контакт в  Русия

93 са вече заразените с коронавирус в Русия | StandartNews.com

Пациентите с коронавирус, регистрирани в Русия, вече са 93-ма, заяви вицепремиерът Татяна Голикова на заседание на правителствения координационен съвет за борба с разпространението на Ковид-19 (COVID-19).

От тях 86 случая са на пристигнали в страната, останалите са предадени чрез контакт в  Русия. Голикова заяви, че четирима пациенти вече са се възстановили, други 79 остават на болнично лечение. В болшинството от случаите болестта протича в лека форма и без симптоми, двама са в състояние на умерена тежест поради незначителен задух.

Вицепремиерката е дала инструкции на съответните здравни власти да доставят тестови системи за COVID-19 до всички региони, които са готови да ги приемат в своите лаборатории. Освен това Министерството на труда е задължено да преразгледа процедурата за изплащане на отпуск по болест, така че гражданите под карантина да не губят доходи.

"Ще направим промени и в графика за държавните изпити, ще отложим крайния срок за полагането им. Все още не сме определили този срок, но ще го определим в близко бъдеще. Но искам да кажа, че това няма да засегне нашите студенти или съответния прием във висши учебни заведения “, добави Голикова.

Днес руското правителство реши да затвори границата с Беларус. По-рано подобни мерки бяха предприети по отношение на Полша и Норвегия. Освен това полетите до страните от ЕС, Норвегия, Швейцария, Китай, Южна Корея и Иран са ограничени, железопътната комуникация с Латвия, Молдова, Украйна, Чехия, Франция, Германия, Италия и Монголия е спряна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай