Зеленски с нов призив към НАТО. Какво поиска?

Направи изявление, след като Русия нанесе въздушни удари по база за трениране на украинската армия на 20-ина километра от Полша

Зеленски с нов призив към НАТО. Какво поиска? | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски излезе с нов призив към НАТО. Той настоя отново Алиансът да установи забранена за полети зона над неговата страна. В противен случай има опасност руските ракети да паднат на територията на държави членки на пакта, каза Зеленски, цитиран от Франс прес.

"Ако не затворите нашето небе, е само въпрос на време руските ракети да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, върху къщи и граждани на НАТО", заяви Зеленски във видео, публикувано малко след полунощ.

Той направи това изявление, след като Русия нанесе въздушни удари по база за трениране на украинската армия на 20-ина километра от Полша - държава членка на НАТО и ЕС. Според украинците при тези удари са загинали 35 и са били ранени 134 души.

Полският генерал Валдемар Скшипчак, бивш командир на военновъздушните сили, каза вчера, че тази база е служела за обучението на чуждестранния легион, в който се записват доброволци, за да се сражават срещу руснаците. Там също така пристига част от военната помощ, която доставя Западът на Украйна след началото на руската инвазия на 24 февруари.

Зеленски заяви още, че нападението, при което загина вчера американският журналист Брент Рено, е било умишлено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай