Зеленски с драматичен призив към руските майки. Молбата

Да не позволяват синовете им да итоват на фронта

Зеленски с драматичен призив към руските майки. Молбата | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към майките на руските войници с призив да не позволяват синовете им да бъдат изпращани да се бият във войната в Украйна, предаде Франс прес, съобщи БТА.

“Искам да кажа това още веднъж на руските майки. Особено на майките на наборниците. Не изпращайте децата си на война в една чужда страна”, заяви Зеленски във видеообръщение, разпространено в Телеграм.

“Проверете къде се намира вашият син. И ако имате и най-малкото подозрение, че синът ви може да е изпратен да воюва в Украйна, действайте незабавно”, за да попречите той да бъде убит или заловен, добави той.

“Украйна никога не е искала тази ужасна война. Не я иска и сега. Но тя ще се защитава, докато е нужно”, добави украинският президент.

По време на конфликта между Москва и чеченските сепаратисти, през 90-те години на миналия век и първото десетилетие на 21-и век, много млади руски наборници бяха изпратени на фронта и някои попаднаха в плен.

Тогава майките на войници се мобилизираха, за да ги върнат живи, или да върнат телата им, като не се колебаеха да заминат и за Афганистан, което засили антивоенните протести в Русия, припомня АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай