Зеленски каза своята истина за руснаците. Обвинението

Именно те се държат като нацисти

Зеленски каза своята истина за руснаците. Обвинението | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че има нулево доверие в обещанията и ангажиментите на руската страна. Той уточни това в интервю за гръцкия в. "Катимерини".

"От самото начало на войната ние разиграхме всякакви възможни атаки. Във всеки случай доверието в обещанията и ангажиментите на руската страна е нулево. Путин казваше, че никога не би нападнал Украйна..., а използваха забранени фосфорни бомби в Мариупол, Харков, Запорожие и на други места", заяви Зеленски.

Журналистът Янис Сулиотис, взел интервюто в Киев, споделя, че украинският президент изглеждал изтощен и недоспал, но говорел разпалено.

"Опитвам се да не се променям, но истината е, че войната засяга всички ни. Поведението ни се променя, ценностите ни се променят. Хората в Украйна вече не говорят за коли и къщи, не се интересуват от заплатите и бонусите си. Мислят единствено за мира и за безопасността на децата си", казал Зеленски, цитиран от БТА.

"Искам да отбележа обаче, че днес Азовският отряд е част от Националната гвардия, от Украинските въоръжени сили, т.е. професионални войници, защитаващи Мариупол. Тъкмо обратното, руснаците са тези, които се държат като нацисти", каза той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай