Събота,

Зеленски каза своята истина за руснаците. Обвинението

От: Редактор -
2107
Зеленски каза своята истина за руснаците. Обвинението
A
A
A

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че има нулево доверие в обещанията и ангажиментите на руската страна. Той уточни това в интервю за гръцкия в. "Катимерини".

"От самото начало на войната ние разиграхме всякакви възможни атаки. Във всеки случай доверието в обещанията и ангажиментите на руската страна е нулево. Путин казваше, че никога не би нападнал Украйна..., а използваха забранени фосфорни бомби в Мариупол, Харков, Запорожие и на други места", заяви Зеленски.

Журналистът Янис Сулиотис, взел интервюто в Киев, споделя, че украинският президент изглеждал изтощен и недоспал, но говорел разпалено.

"Опитвам се да не се променям, но истината е, че войната засяга всички ни. Поведението ни се променя, ценностите ни се променят. Хората в Украйна вече не говорят за коли и къщи, не се интересуват от заплатите и бонусите си. Мислят единствено за мира и за безопасността на децата си", казал Зеленски, цитиран от БТА.

"Искам да отбележа обаче, че днес Азовският отряд е част от Националната гвардия, от Украинските въоръжени сили, т.е. професионални войници, защитаващи Мариупол. Тъкмо обратното, руснаците са тези, които се държат като нацисти", каза той.

 


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com