Разкриха какво предупреждение ще изпрати Путин към Запада на 9 май

Президентът ще говори на „Червения площад преди парада

Разкриха какво предупреждение ще изпрати Путин към Запада на 9 май | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин ще изпрати предупреждение към Запада на парада на победата, който ще се проведе на 9 май в руската столица Москва. Това съобщава Reuters.

По техни данни това ще се случи чрез „Деня на Страшният съд“. Става дума за самолета Ил-80 Doomsday. Съвсем наскоро той бе забелязан да прелита над Москва, пише Блиц.

Изданието отбелязва се, че Путин ще говори на „Червения площад преди парада на войските, танковете, ракетите и междуконтиненталните балистични ракети“.

Парадът ще включва свръхзвукови изтребители, стратегически бомбардировачи Ту-160 и за първи път от 2010 г., команден самолет Ил-80, който може да транспортира висшето ръководство на Русия в случай на ядрена война, според руското министерство на отбраната.

При този сценарий Ил-80 трябва да се превърне в мобилен команден център за президента на Русия. Твърди се, че е натъпкан с технологии, но конкретните подробности са държавна тайна на Руската федерация.

В навечерието на 9 май в Москва и западните столици се появиха слухове, че Путин подготвя някакво специално изявление за Украйна, може би направо обявяване на война или дори национална мобилизация.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията, като ги нарече „глупости“.

В същото време министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заподозря, че Путин може да обяви нещо „велико и грандиозно“ навръх 9 май.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай