Вторник,

Путин побесня! Жестока гонитба по сталински

От: Редактор -
8331
Путин побесня! Жестока гонитба по сталински
A
A
A

Кремъл търси виновниците за военното поражение в Украйна и наказва командирите, ръководили окупацията.

Разузнавателното управление на украинското министерство на отбраната изброява имена на руски командири, които вече са наказани.

Командирът на Черноморския флот, вицеадмирал Игор Осипов, е уволнен и арестуван заради "героичната загуба" на гордостта на руския Черноморски флот - ракетния крайцер "Москва". Разследване е започнато и срещу първия му заместник, вицеадмирал Сергей Пинчук.

Владислав Ершов, който е отговарял за Шеста армия на руските въоръжени сили, е бил уволнен заради безпрецедентните загуби на личен състав, оръжие и военно оборудване.

По същите причини е бил уволнен и генерал-лейтенант Сергей Кисел, командир на Първа танкова армия на Западния военен окръг. Знаело се, че генералът е изпратил наборни войници в Украйна.

Генерал-майор Аркадий Марзоев е бил уволнен от длъжността командир на 22-ри армейски корпус на Южния военен окръг в Крим.

Уволнен бил и командирът на 103-та логистична бригада полковник Михаил Пономарев.

"Търсенето на виновници от страна на ръководството в Русия започва в "най-добрите сталински традиции", отбелязва украинската служба в поста си във фейсбук. Допълнително се и коментира, че Кремъл, за да намали последствията от бъдещата политически и наказателна отговорност, се опитва да прехвърли вината за всичките си неуспехи и поражения върху командирите.

Всички тези наказания обаче, според украинското разузнаване, допълнително демобилизират руските войски, но "военните командири на страната-агресор продължават да изумяват света с некомпетентността си и желанието си за самоунищожение".


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com