Понеделник,

Нови санкции! Руски банкери и депутати изгоряха

От: СТАНДАРТ -
581
Нови санкции! Руски банкери и депутати изгоряха
A
A
A

Нови санкции! Руски банкери и депутати изгоряха.

САЩ въведоха още санкции срещу руски олигарси и депутати, засилвайки натиска върху близките до президента Владимир Путин заради инвазията на Русия в Украйна, предаде "Ройтерс".

"Сред санкционираните са десет души в състава на Управителния съвет на руската банка ВТБ (VTB), 12 депутати от Думата и семейството на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков", се казва в съобщение на американското министерство на финансите.

Институцията обвини лицата, на които бяха наложени санкции, в подкрепа за нахлуването на Русия в Украйна.

"Финансовото министерство продължава да държи отговорни руските официални представители за това, че позволяват на Путин да води неоправдана и непровокирана война", каза министърът на финансите на Съединените щати Джанет Йелън, цитиран от телевизия „Евроком”.

"Санкциите са последните от серията наложени мерки от страна на САЩ, включително срещу руския президент Владимир Путин и срещу руската Централна банка", отбелязва "Ройтерс".

САЩ въведоха санкции и против ръководството на руската банка "Новикомбанк" и срещу компанията "ABR Management" заради кризата в Украйна, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от "Ройтерс".

Държавният департамент въвежда санкции срещу четирима ръководни членове на "Новикомбанк", включително срещу директора на банката Елена Георгиева.

Въвеждат се санкции и срещу "ABR Management" и четирима членове на управителния съвет на компанията, включително срещу вицегубернатора на Санкт Петербург Владимир Княгинин.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com