Не пуснаха самолет с руски туристи да излети от Египет

Туристите, които не са могли да летят до Русия, са били връщани в хотелите си

Не пуснаха самолет с руски туристи да излети от Египет | StandartNews.com

Самолет на Ural Airlines с руски туристи на борда не можа да излети от Шарм ел-Шейх в Етипет, след като чуждестранен наемодател сигнализира египетските авиационни власти, съобщи РИА Новости, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията.

Полет U6 1886 на Ural Airlines е трябвало да излети в събота за московското летище Домодедово, като по маршрут е трябвало да премине през въздушното пространство на Кипър.

Наемодателят е подал заявление до египетските авиационни власти за спиране на този самолет, а Евроконтрол (Европейската организация за безопасност на аеронавигацията) не издава разрешение за прелитане над зоната му, така че те да се върнат“, каза събеседникът на РИА Новости.

 Според него по-рано в събота други два самолета на Ural Airlines са се върнали благополучно в Русия от египетските курорти на Червено море. Маршрутът им минавал и през територията на Кипър. Събеседникът на агенцията отбеляза, че в момента се съгласуват други маршрути, "но това може да отнеме време".

Според друг добре осведомен източник туристите, които не са могли да летят до Русия, са били връщани в хотелите си.

По-рано Ural Airlines отмени полетите до Египет от 14 март до 20 май. От 5 до 13 март полетите ще се изпълняват с еднопосочно натоварване само за извеждане на пътници от тази страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай