Неделя,

Макрон в разногласие с Байдън. Какво каза за войната

От: Агенция Стандарт -
1501
Макрон в разногласие с Байдън. Какво каза за войната
A
A
A

Френският президент Еманюел Макрон отказа днес да използва думата "геноцид", която бе употребена от американския президент Джо Байдън за действията на Русия в Украйна, предаде Франс прес.

Вербалната ескалация едва ли ще допринесе за слагане на край на конфликта в Украйна, изтъкна той в интервю за телевизия "Франс 2".

Макрон бе попитан как ще коментира вчерашните изявления на Байдън, че действията на Русия в Украйна са геноцид. Френският президент отговори, че предпочита да е "внимателен с термините", които използва.

"Бих казал, че Русия едностранно започна една брутална война, че понастоящем е доказано, че руската армия е извършила военни престъпления и че извършителите на тези престъпления трябва да бъдат намерени", заяви той.

"Това, което се случва понастоящем, е една лудост, нечувана бруталност..., но в същото време гледам фактите и искам да положа максимални усилия за прекратяването на тази война и за възстановяването на мира. В този смисъл, не съм убеден, че ескалацията на реториката допринася с нещо за тази кауза", подчерта президентът на Франция.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com