Сряда,

Кремъл с нова закана към Мариупол. Заплаши и Полша

От: СТАНДАРТ -
2335
Кремъл с нова закана към Мариупол. Заплаши и Полша
A
A
A

Нова смразяваща закана към Мариупол отправи Кремъл днес. Говорителят Дмитрий Песков заяви днес, че не знае дали ще има военен парад в Мариупол на 9 май за отбелязване на капитулацията на нацистка Германия през Втората световна война, но че времето за честване на Деня на победата там ще настъпи, предаде Ройтерс.

Руските войски поеха почти изцяло контрола над украинския пристанищен град на Азовско море, но бойци от батальона "Азов", укрепили се в завода "Азовстал", отказват да се предадат.

"Ще настъпи време за отбелязване на Деня на победата в Мариупол", каза пред журналисти Песков.

Информацията, че Русия краде зърно от Украйна, изглежда е фалшива новина, заяви още говорителят на Кремъл. По-рано представител на агенцията на ООН по прехраната каза, че има признаци, че Русия извозва зърно от окупираните райони на съседната държава. Близо 25 милиона тона зърно са блокирани в Украйна и е невъзможно да бъдат изнесени поради инфраструктурни спънки и блокадите на пристанищата на Черно море, добави той.

"Нямаме информация, но това изглежда е фалшива новина", каза в коментар Песков.

Песков отбеляза, че Полша използва враждебна реторика, и я определи като възможен "източник на заплаха".

Полша е на първа линия в призивите за втвърдяване на санкциите на Европейския съюз срещу Русия и за доставяне от НАТО на оръжия за Украйна, която оказва съпротива на руските сили при тяхната офанзива в източната част на страната, отбелязва Ройтерс.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com