Петък,

Ердоган скочи на Запада. В какво го обвини

От: Агенция Стандарт -
6774
Ердоган скочи на Запада. В какво го обвини
A
A
A

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази надежда, че срещата на министрите на външните работи на Украйна и Русия утре в Анталия ще открехне вратата към примирие, предаде турската частна телевизия НТВ.

Ердоган подчерта, че Турция следва принципен и съвестен подход по отношение на войната в Украйна. Той посочи, че страната му се грижи за онези, които са потърсили убежище от военните действия в Турция. Президентът също така критикува разграничаването на бежанците въз основа на религия, произход или цвят на кожата, като подчерта, че подобен манталитет няма никаква връзка нито с хуманността, нито с цивилизоваността.

"Във войната и враждуващите категорично няма печеливш", каза още Ердоган на заседание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието.

"Проблемът Русия-Украйна трябва да се разреши чрез дипломация", подчерта той.

Ердоган определи като безсъвестност случващото се в Украйна, пише БТА.

"Те единствено дават съвети. Когато става дума за собствените им интереси, онези, които вдигат света на крак, наблюдават отдалеч вече 11 години жестокостите в нашия регион. Не приемаме както изоставянето на Украйна, така и практиките, наподобяващи лов на вещици, спрямо руския народ, руската литература, ученици, хора на изкуството. Тези фашистки практики хвърлят сянка върху законната борба на украинския народ", подчерта Ердоган.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com