Неделя,

Бивш министър каза съдбата на Путин. Свързана е с копринен шал

От: СТАНДАРТ -
31709
Бивш министър каза съдбата на Путин. Свързана е с копринен шал
A
A
A

Бивш министър на Украйна разкри каква ще бъде съдбата на руския президент Владимир Путин заради военната му агресия.

Бившият министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков каза, че Путин вече загуби битката за умовете на украинците, сега има само две възможности.

Аваков говори за това в ефира на проекта „Украйна заедно“.

Според бившия шеф на Министерството на вътрешните работи Путин вече вижда, че плановете му се сриват. Корабът потъва, гръмките изявления за "силна руска армия" се оказаха мит. Сега Путин може само да избира какво да прави по-нататък, каза Аваков. Той смята, че президентът на страната-агресор може частично да признае поражението си и да каже на руснаците за „постигането на целите“. Ако Путин не иска да лъже за "победата", тогава той може да реши да натисне "червения бутон" - да използва ядрено оръжие. В този случай ще започне третата световна война и Руската федерация бързо ще получи ответен ядрен удар от други страни.

Във всеки случай, отбеляза Аваков, митът за „силна руска армия“ вече е рухнал. Сега е ясно до какво могат да доведат поредица от решения на Путин, пише БЛИЦ.

„Митът се срина. Видяхме го. 300 самолета и хеликоптера бяха свалени, близо 800 танка бяха унищожени, флагманът загина, удави се. До какво ще доведе това? Може да торпилира елита си отвътре... Ние не знаем как ще стане това. Знаем само, че повечето тирани на руската империя, както и по целия свят, са свършили зле. Или ще го намерят сутринта удушен с копринен шал, или ще кажат, че той умря героично, така да се каже, от някаква болест. Или ще бъде интерниран някъде, както беше тогава с Горбачов. Или с него ще бъде както с Кадафи в Либия. Това никой не знае", каза Аваков.


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com