Японска телевизия снима филм за Двореца в Балчик

Японска телевизия снима филм за Двореца в Балчик | StandartNews.com

Добрич. Дни преди Великден екип на японска телевизия се очаква да посети държавния културен институт "Двореца" в Балчик, където ще заснеме филм, съобщи директорът на институцията Жени Михайлова. Екипът се очаква да пристигне на 17 април, а заснетите кадри ще бъдат показани в туристическо предване, добави още Михайлова. Тя разкри още, че акцентът на лентата ще са личната лятна резиденция на кралица Мария „Тихото гнездо", Нимфеума, който е една стара римска ротонда, параклисът "Успение Богородично", сребърния кладенец от 1765 г., с майоликата от Флоренция и разбира се тронът, поставен в подножието на "Тихото гнездо" и осигуряващ прекрасна гледка към морето.

"Целта е да се представи пред японския зрител една нова дестинация, за която в Страната на изгряващото слънце не са чували" - каза още Михайлова.

Тя заяви, че културният институт е готов за новия туристически сезон, като е приключен първият етап от ремонта на параклиса и се планира вторият етап - частта зад иконостаса, която през лятото ще остане затворена и реставриране на фреските. Михайлова добави още, че ремонт е извършен и на всички други сгради, а по традиция културният календар е богат на прояви до късна есен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай