Цветна феерия от лалета ще посреща гостите на Албена

Цветна феерия от лалета ще посреща гостите на Албена | StandartNews.com

Добрич. Сред множеството новости, които Албена е подготвила за своите гости догодина е и цветна феерия, съобщиха от туристическата компания.

12 150 лалета ще радват гостите на комплекса в своеобразен фестивал от средата на април до средата на май. Цветята са засадени около хотелите и в представителни площи на ваканционното селище. Подбрани са многоцветни миксове и 14 чисти сорта градински лалета от най-атрактивните класове - бoжуроцветни, рембрандови, ресничести, папагалови, лилиецветни, триумф. Лукувиците са елитна селекция на утвърдени производители от Холандия и Япония. Избраните сортове са средно късни и късноцъфтящи. Колоритът на лалетата ще изпъкна на фон от различни сортове виола. Сред селекцията се откроява "Кралицана на нощта", чийто цвят в сутрешния и вечерен сумрак изглежда черен. То внася настроението на нощта в градината с царствената си тъмно лилава окраска.

До него се нарежда не по-малко известният „Синият диамант", както и по-непознатите и нови сортове - огненият, елегантен Питър де Льор, наречен на известения художник, който е обожавал лалетата и ефектният снежнобял и ароматен Хакуун - японски сорт с името на дзен-будистки бог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай