Студенти окупират Мелник за празника си

Студенти окупират Мелник за празника си | StandartNews.com

Благоевград. Курортът Мелник ще посрещне стотици младежи за студентския празник на 8 декември. Макар и само за 2-3 дни, най-малкото градче у нас ще отбележи сериозен ръст в населението, а и възрастовата граница ще падне драстично заради наплива на празнуващи студенти от цялата страна.

За тях купонът е гарантиран. Всички стопани на механите и заведенията са се подготвили да посрещнат подобаващо младите си гости. Ще бъдат пълни не само хотелите, но и къщите за гости, и частните квартири в курорта.

„Имаме редовни клиенти за студентския празник. Предпочитат нашия град, защото тук цените са по-ниски, а веселбата по нищо не отстъпва от тази в Сандански и Банско. Направихме специални отстъпки за нощувките на студентите - от 20% до 30%", твърдят хотелиери. Местата в базите им са били резервирани още преди 1-2 месеца.

"Няма да се изложим, всичко свети от чистота. Сигурни сме, че студентите ще останат доволни и догодина пак ще искат да ни гостуват", уверяват жителите на Мелник. Цените за нощувка в частните квартири са от 12 до 20 лева, в зависимост от обзавеждането на стаите. От 25 лева нагоре е леглото в хотелите. В по-луксозните комплекси цената стига и до 50 лева за нощувка със закуска.

Механджиите пък са осигурили достатъчно количества от прочутото мелнишко вино. Само се молят да имат клиенти, тъй като в повечето заведения няма предварителни заявки. „При мен куверт няма. Не бива да извиваме ръцете на младежите и да ги задължаваме да плащат солени суми за консумация. Нека всеки хапне и пийне според джоба си. Разбира се, че ще има и безплатно вино за компаниите", разкрива стопанинът на кръчма Илия Гърчев (на снимката). Той и колегите му предлагат и изтрезняващо меню на тези студенти, които не уцелят своята мярка и прекалят с алкохола. За тях има ще има достатъчно шкембе чорба и сок от кисело зеле.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай