С алтернативен туризъм привличат туристи в белоградчишко село

С алтернативен туризъм привличат туристи в белоградчишко село | StandartNews.com

Белоградчик. Типично за летните месеци, интересът за туризъм в белоградчишкото село Стакевци е на добро ниво в сравнение с предични години, сподели Боян Минков, управител на къщи за гости.

Посетителите са от цяла България. Чужди туристи за последно е имало през пролетта, когато в село Стакевци е гостувала група от Германия. Очаква се посещенията до края на туристическия сезон да се задържат, както досега. Легловата база в село Стакевци на моменти не достига, но като цяло е достатъчна, смята Боян Минков. Цените в къщите за гости не са променяни от началото на настоящия сезон.

През следващите години управителите на къщи за гости в село Стакевци смятат да работят за привличане на чуждестранни туристи. За целта те ще развиват алтернативен туризъм. Идеята им е да предложат на чужденците посещения на пещери, промиване на речно злато, издирване на метеорити и минерали. „Неща, които няма къде на друго място да ги правят, а ние ще им ги предложим на територията на Стакевци и Белоградчишките скали", обясни Боян Минков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай