Приеха стратегия за развитие на туризма в Банско

Приеха стратегия за развитие на туризма в Банско | StandartNews.com

Стратегия и план за устойчиво развитие на туризма в община Банско за периода 2014 – 2020г. бе приета на сесия на общинския съвет.

Основните приоритети са утвърждаване на курорта като европейска дестинация с ярка национална идентичност, създаване на условия за благоприятна бизнес среда и повишаване конкурентоспособността на местната икономика. Друг важен аспект е устойчивост на туристическата индустрия, базирана на модерна, екосъобразна туристическа и поддържаща инфраструктура, иновативност в създаването и маркетирането на висококачествен туристически продукт. „Целта ни е да продължим да се развиваме, за да не изоставаме от другите курорти. Затова ни е необходима ясна стратегия за приоритетите в туристическия сектор, който носи много доходи и на общината, и на гражданите", заявиха общински съветници.

На сесията говори и представител на фирмата, която извършва рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на Банско и изгражда пречиствателна станция за отпадни води. Съветниците бяха категорични, че трябва да се довършат всички разкопани улици до началото на зимния сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай