Пътешествия в екзотични дестинации

Пътешествия в екзотични дестинации | StandartNews.com

Ако първият сняг не ви очарова, можете за смените обстановката с екскурзия до екзотична дестинация. От profit.bg представиха няколко възможности за пътешествия. Индонезия е сред най-атрактивни дестинации. Най-развитият остров е Бали, но и тук можете да намерите изгодни оферти. На Ява, Суматра и Сулавеси може да се почувствате като безстрашни изследователи или да ви поглезят за малко пари. На остров Роатан, част от Хондурас, предлагат великолепни оферти за гмуркане.

Карибският остров е близо до втория най-голям коралов риф в света. Можете да видите и тропически национални паркове и Копан, градче, разкриващо част от историята и културата на маите. Тайланд е в топ 10 на най-изгодните туристически дестинации. Там можете да посетите руини, будистки храмове, Банкок или райски плажове с фин бял пясък. Сред екзотичните дестинации са Гватемала и Перу.

Пътуваме по-често за Чехия, Австрия и Италия

Пътуванията на българи в чужбина през октомври са 306,5 хил., или с 8,9% повече спрямо същия месец на 2012 година. Най-голямо увеличение на пътуванията е отчетено към Чехия - със 77,5%, Австрия - с 65,5%, Италия - с 54%, Сърбия - 43,1%, Македония - 15,1%, и Германия - 11,5%. Намаляват пътуванията към Турция - с 12,1%, и Гърция - с 4%. Само 20,4% от пътуванията са за почивка или екскурзия. 23,8% са командировките, а останалите 55,8% от пътуванията са с друга цел - търсене на работа, обучение, гостуване, посещение на спортни и културни мероприятия. Пътуванията с цел почивка намаляват с 24,1% спрямо октомври 2012 г.

Командировките обаче нарастват с 10%, а другите пътувания - с 28,7%.
До Испания и Италия пътуваме най-често на екскурзии. Това е била целта съответно на 47,1% и 39,4% от пътуванията към тези страни. В Белгия и Германия най-често се ходи в командировка - с тази цел са 64,1% и 43% от пътуванията. През октомври с друга цел са били 75,4% от пътуванията към Сърбия, 72,4% - от тези към Турция, и 59,4% - към Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай