Френски фирми с фабрики у нас

Френски фирми с фабрики у нас | StandartNews.com

Recife иска да отвори кожарски завод, Decathlon ще прави спортни стоки

Севт III повлече крак за френски инвестиции в България. Две компании заявиха интерес да разкрият производствени мощности у нас. Това стана ясно по време на българо-френския бизнес семинар, който се проведе в Париж паралелно с откриването на уникалната изложба "Епопея на тракийските царе. Археологически открития в България". От завчера чудесата на траките триумфират в Лувъра.

Френската компания Recife е готова да инвестира в придобиването на кожарска фабрика у нас. Recife произвежда луксозни кожени изделия и аксесоари за цял свят - калъфи, колани, чанти, визитници. Фирмата има предприятия във Франция и Испания, в момента проучва фабрика "Пролет" в Димитровград. "Искаме да разширяваме своята дейност с инвестиции в Европа, където можем по-лесно да следим производството и качеството", заявил собственикът на марката Стефан Арнал. Министърът на икономиката Божидар Лукарски изтъкнал, че България може да предложи добре обучени кадри и високо качество в кожарската индустрия. Recife са готови да възложат на български предприятия да бъдат подизпълнители за детайли към продукцията им - ципове, дръжки, щампи. Министър Лукарски възложил на изпълнителните директори на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева да проучат възможностите кои наши фабрики могат да отговорят на изискванията на компанията.

Втората компания, заявила интерес да стъпи в България, е Decathlon. Тя търси партньори у нас за производство на спортни стоки, съобщи Франк Блуменфелт, регионалният мениджър на компанията, който отговаря за България. Става дума за производство на велосипеди, раници, спални чували и каски. Компанията предвижда да отвори и два нови магазина - в Бургас и в София. "България е привлекателна за инвестиции, икономиката е стабилна, а данъците благоприятни", коментира Блуменфелт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай