Французи прескачат от морето до селския казан с ракия

Французи прескачат от морето до селския казан с ракия | StandartNews.com

Чуждестранните летовници залагат на интересни турове из България, докато карат отпуската си у нас. Сред най-записваните мероприятия от французи е джип сафари, в рамките на което има посещение на селски казан за ракия и на пчелин, а сафарито завършва с барбекю сред природата. Сънародниците на Едит Пиаф предпочитат опознавателни и културни екскурзии, като превес при тях вземат предложенията за селски туризъм, както и предлаганите екскурзии до етнографски комплекси, където могат да се запознаят както с обичаите и традициите ни, така и да видят старите български занаяти, а и на места да опитат сами да измайсторят нещо.

Рупите пък е хит сред екскурзиите, които продава "Албена тур" на туристи по Добруджанското Черноморие, съобщи изпълнителният директор на фирмата Матей Русев. Оказва се, че братушките и рускоговорещите туристи, които идват у нас предпочитат културно-религиозния туризъм и се записват за екскурзии до различни забележителности, манастири и църкви, но най-посещаваното място е светилището на Ванга - Рупите. Сред развлекателните мероприятия, които се предлагат от туроператорската фирма, са посещения на типично български ресторанти, където освен национална кухня могат да се видят и изпълнения на живо на български танци. Хит е "Българска фиеста", където се представя нестинарството, казва още Митев.

Кюстендилци избраха албанското море

Осезаемо е нараснал интересът към почивки на албанското море, отчитат това лято туроператори от Кюстендил. Все пак най-много напазаруваните ваканции са за Българското Черноморие, но мнозина са предпочели да отидат на плажовете в Албания. Най-търсени от туристите са пакетите за Дурас, където цените са по-достъпни за българина. За 7-дневна почивка се плащат в порядъка на около 500 лева - с включен транспорт. Предпочитан албански курорт е и Саранда. Градът напомня за нашенските Несебър и Сопол от минали години, морето е прозрачно и чисто, но и там вече има модерни хотели и е сравнително по-скъпо, затова по-малко кюстендилски туристи са го избрали.

Според туроператорите другата "изненада" за сезона е Италия, като предпочитаната дестинация е Сицилия. Около 500 евро на човек излиза почивка в Лидо ди Йезоло, казват от бранша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай