Дузина атракции чакат туристите в Боровец

Дузина атракции чакат туристите в Боровец | StandartNews.com

Въженият парк е любимото място на малчуганите

Най-старият български планински курорт Боровец е подготвил поне дузина атракции, с които да забавлява туристите, решили да почиват на чист въздух там, показа проверка на "Стандарт". За поредна година гостите на курорта ползват от петък до неделя кабинкова въжена "Ястребец" и четириседалков лифт "Ситняково Експрес", които по график през седмицата обслужват туристите. Цените на билетите за лифтовете и тази година са непроменени - 12 лева за възрастен и 6 лева - за дете. Дневната карта, която се ползва най-вече от феновете на майунтин байка, е една и е на стойност 22 лв.

Именно за любителите на планинските колелета работи и "Боровец Маунтин Байк Парк". Той продължава да радва байкърите с нови вариации на петте основни трасета: Scary Мovie, Need for Speed, Rocky, Harry Potter, Green Мile, които са с различна степен на трудност, така че да могат да отговорят на нуждите на всички, включително и на онези, които правят своите първи стъпки в маунтин байка. Трасето за спускане предлага една нова визия с нови скокове и виражи, които предизвикват сериозно професионалните карачи. За останалите, които просто искат да покарат в курорта, могат да го направят по кроскънтри терените, както и по специално маркираните велоалеи. На разположение са байкове и екипировка, както и професионални инструктори, които могат да предложат наред със стандартното каране и маунтин байк турове, които съчетават адреналина от карането на колело с предизвикателствата и невероятните гледки в планината.

Голямата мания за малчуганите обаче си остава въженият град и "Бороландия", които работят ежедневно. Въженият град предлага три нива на трудност и е подходящ както за начинаещи, така и за онези, които имат добра физическа подготовка. Определено е помислено и за родителите с по-малки деца, които могат да оставят малчуганите в ръцете на професионални асистенти от детска градина "Бороландия", които ще играят и творят с малките сред природата.

Пейнтбола, стрелба с лък и пушка, волейбол са част от игрите, които се предлагат на всички гости, които искат да поспортуват на чист въздух. Пешеходните турове, целодневният каяк на язовир "Искър", спортният риболов, посещението на ловно стопанство "Искър" и конната езда са подходящи за всички, които искат да съчетаят познанието с физическата активност и удоволствието от престоя сред природата. А за онези, които искат да се насладят на красотата на планината от птичи поглед, има и тандемни полети с парапланер. Наред с активностите, които ежедневно могат да бъдат ползвани, Боровец предлага и наситен спортен и културен календар със събития. В началото на юли Маунтин Байк Паркът бе домакин на байк кемп с легендата в световния маунтин байк Седрик Грасия. Местните спортните клубове с демонстрациите си ще допълнят спортните събития през август, а през септември ще бъдем отново арена на маунтин байк състезание от национален ранг. След фолклорния фестивал "Магията на Рила планина" минаваме на рок вълна, която ще залее Боровец в края на август, а междувременно и рали "България" ще мине през уикенда през курорта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай