100 хиляди израелци са почивали по южното Черноморие през лятото

100 хиляди израелци са почивали по южното Черноморие през лятото | StandartNews.com

Бургас. Близо 100 хиляди израелски туристи са почивали по Южното Черноморие този сезон, съобщи почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов. Цифрите показват, че летовниците от Израел са се увеличили, макар и слабо, в сравнение с предходния сезон. През лято 2013 по Южното Черноморие са почивали 98 000 души. Ръстът през настоящата година е около 2%.

"Въпреки огромната трагедия на летището край Сарафово, при която загинаха 5-има израелски граждани и един българин, Бургас и регионът продължават да бъдат предпочитана дестинация за туристите от Израел. Това се дължи на съвместните усилия, които полага община Бургас заедно с туроператорите и хотелиерите", коментира Орлин Мандов. Той призна, че през миналото лято очакванията са били за много повече туристи, но форсмажорни обстоятелства са променили коренно ситуацията. Точно в разгара на сезона заради напрежението в Израел много планирани полети са били отменени в последния момент. Според туроператори, ако ситуацията в Близкия Изток се успокои, през следващото лято се очаква броят на туристите от Израел да се увеличи с 20%.

Последният чартър за този сезон до столицата Тел Авив ще излети в четвъртък, а полетите ще бъдат подновени в началото на април догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай