Сряда,

Сингапур ще стане третото място за листване на китайския производител на електрически автомобили NIO

От: Кристиан Антонов -
Сингапур ще стане третото място за листване на китайския производител на електрически автомобили NIO
A
A
A

Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп направи много за влошаване на отношенията с Китай, като един от тези ходове беше призивът за изключване на китайски компании от американските борси. Лишени от достъп до американския капиталов пазар, китайските компании започнаха да правят вторични предлагания на фондовата борса в Хонконг, но NIO избра Сингапур.

Както обяснява CNBC, позовавайки се на изявления на служители на компанията, NIO възнамерява да направи вторично предлагане в Сингапур. Компанията успя да направи първично публично предлагане в Ню Йорк, а през март тази година осъществи вторично предлагане в Хонконг. Сега, когато иска да се предпази от делистване в САЩ, което придоби много ясни очертания през тази година, NIO планира да се листне и в Сингапур. Не е уточнено колко пари възнамерява да набере китайският производител на електрически автомобили чрез тази платформа.

NIO е един от най-бързо развиващите се производители на електрически автомобили в Китай, а конкурентите му Li Auto и XPeng първоначално са се листнали на борсата в САЩ и Хонконг, така че преместването в Сингапур засега остава уникален ход за NIO. Китай е най-големият пазар за електрически превозни средства в света и местните участници се нуждаят от нови инвестиции, за да се развиват динамично, така че намирането на алтернативни източници на финансиране в тази среда е естествено развитие.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички