Уникален Samsung - сгъва се на 360 градуса

Възможно е обаче новият екран да се появи в предстоящия Samsung Galaxy Z Fold 5

Уникален Samsung - сгъва се на 360 градуса | StandartNews.com

Samsung Display, дъщерното дружество, което произвежда екраните на компанията, показа новия прототип на дисплея и пантата на CES 2023. Дисплеят „Flex In & Out“ може да се върти на 360 градуса, което означава, че може да се сгъва навътре и навън, пише  The Verge.

В допълнение, дисплеят се предлага с различен дизайн на панти, който се предполага, че създава значително по-малко видима гънка. Това е така, защото „пантата с водна капка“ може да позволи на дисплея да образува по-свободна форма – като водна капка – когато е сгънат навътре. Тази по-фина панта също би създала по-малко напрежение върху дисплея.

Това не е първият път, когато Samsung Display показва прототип „Flex In & Out“, включващ дизайна за сгъване във всички посоки. През 2021 г. дисплей „Flex In & Out“ също се появи на Международната среща за информационни дисплеи (IMID) в Южна Корея. Подходът обаче беше различен и дисплеят се сгъwа като „S“ с множество сегменти. От Galaxy Z Fold 4, който беше пуснат през август 2022 г., линията Fold на Samsung все още използва дисплеи, които се сгъват само в една посока.

Възможно е обаче новият екран да се появи в предстоящия Samsung Galaxy Z Fold 5.

Дизайнът ще поправи това, което някои виждат като дефектната "U"-образна панта на  Galaxy Z Fold 4  и  Galaxy Z Flip 4, която създава изпъкнала гънка. Това също би направило Galaxy Z Fold 5 по-сходен с конкурентите на сгъваем смартфон с по-малко изпъкнали гънки, като Oppo Find N2 и  Motorola Razr от трето поколение .

Все още не е известно кога Samsung ще пусне Z Fold 5, въпреки че се очаква да стане заедно с Galaxy Z Flip 5 през август. Междувременно всички погледи са насочени към новата серия Samsung Galaxy S23, която Samsung ще пусне на пазара по време на предстоящото  събитие Galaxy Unpacked  на 1 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай