Повече интернет за учениците - повече знания

В изобретяването на световната интернет мрежа е заложено тя да бъде използвана за учебни и образователни цели

Повече интернет за учениците - повече знания | StandartNews.com

Съвременният ученик прекарва все повече и повече време в пространството на световната интернет мрежа. Може да се каже, че неговото ежедневие е тясно свързано с използването на смарт устройства, онлайн преживявания и опознаването на това как функционира светът. Предизвикателства в социалните платформи, забавни клипчета в популярните видео канали и меме чатове сред приятели са най-често срещаните похвати, с които младото поколение комуникира, опознава и разбира. Но има ли място за образованието в цялата тази модерна тийнейджърска интернет сцена?

Една от основните причини да се създаде и след това развие услугата наречена интернет, е възможността за създаването на бърза и директна комуникация между различни научни специалисти през 60-те години на миналия век. Ако изходим от този интересен факт, то в изобретяването на световната интернет мрежа е заложено тя да бъде използвана за един вид учебни и образователни цели. Но как стои този въпрос десетки години по-късно? Днес възможността даден ученик да получи своите знания посредством интернет и неговите предимства е толкова привлекателна, че редици технологични специалисти непрестанно разработват все по-добри онлайн инструменти, с които дигиталното образование да бъде още по-качествено и достъпно.

Благодарение на интернет днес учениците могат да учат уроци си в интерактивни виртуални пространства, където учебните материали се разглеждат посредством очила за виртуална реалност и прочие. Също така учебните часове могат да протичат с динамични презентации, включващи  онлайн видеа, които онагледяват новия материал. Да не говорим, че ако даден ученик иска да получи допълнителна информация по важен за него урок, то той с няколко клика в своето смарт устройство може да открие интересни факти и данни по темата.

Именно затова е важно ученикът да разполага с достатъчно достъпен интернет, с който да надгради и обогати своите знания. Ако разполага и с лесна и забавна интерактивна образователна платформа в своята раница, то той определено ще се чувства по-спокоен и уверен, че ще може да открие и научи всичко по училищния конспект. Точно това предлагат телекомуникационният оператор Теленор и издателство Клет България, чието партньорството дава възможност на всеки ученик да получи надежден интернет и  интерактивни учебни ресурси на изгодна цена. Това става със специална оферта за деца и ученици, включваща високоскоростен 5G интернет и безплатен достъп до образователната платформа iZZI, разработена от издателството и съдържаща богата палитра от електронни ресурси.

Абонаментният план включва неограничени мегабайти към iZZI, 20 000 национални мегабайти и Онлайн защита или Родителски контрол за целия период на договора, както и още услуги за 16.99 лв. на месец.

Общите усилия на двете компании целят да подпомогнат учениците в динамичното преминаване към различни форми на обучение през последните години – присъствена, дистанционна или смесена. С доказано успешен подход за предаване на знания и по-лесно и увлекателно усвояване на учебния материал, iZZI е подходяща за всички ученици от 1. до 8. клас и дава възможност за обучение в присъствена и дистанционна форма, а и за самоподготовка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай