Мъск започна да връща служителите в Twitter

Абонаментът за автентичност на акаунтите вече е факт

Мъск започна да връща служителите в Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск предприе нова политика спрямо Twitter. След ктао уволни почти половината служители, сега той кани десетки от тях да се върнат обратно на работа. Според мотивите, те са били отстранени погрешка, преди ръководството да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за изграждането на нови продукти, услуги и иновации. 

Новият собственик отстрани от работа близо 3700 души миналата седмица с цел да компенсира разходите по закупуване на компанията и да оздрави финансите й. Фактът, че някои служители сега били помолени да се върнат на работа, показва колко хаотично и прибързано е било отстраняването им, а Мъск заяви, че отстранените от работа, ще получат обезщетения в размер на три заплати. 

През уикенда Туитър пусна нов план за абонамент, при който акаунтите, удостоверени като автентични със синя отметка ще струват 8 долара на месец. Сред другите нововъведения ще бъде намаляване наполовина на рекламите и възможност да се качват по-дълги видеа.

Досега отметката се предоставяше на правителства, медии, политици, културни дейци. А сега,всеки който плаща месечна такса от 8 евро, ще може да получи същата отметка

В бъдеще акаунтите, които се представят за някои друг, без да е уточнено ясно, че става дума за пародия, ще бъдат премахвани за постоянно, поясни Мъск. Той добави, че псевдонимите ще останат разрешени, стига да не заблуждават хората.

Мъск обяви, че Туитър трябва да стане източник на най-надеждната информация за света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай